Blog


Outreach November 2019 Connectgroep In Beweging

Inmiddels zijn we weer thuis van een zeer mooie outreach. Omdat alles anders zal zijn dan in eerste instantie de bedoeling was, overtrof het zeker al onze verwachtingen, en kunnen we alleen maar dankbaar zijn en zeggen wat is God toch geweldig goed!!! En dat als je beschikbaar bent voor Zijn plan dat het altijd mooier zal zijn als je kan beseffen of bedenken....

Een outreach vol van nieuwe ontmoetingen, verdiepingen van relaties, bidden, worshippen en uitstappen. Het begon al met een ontmoeting in het vliegtuig, met een man uit Reghin die ik al een tijdje wilde ontmoeten... Ik zag het als een bemoediging.

We verbleven bij Ywam in ‘house of Joy ‘ en dat was het zeker! Daar verbleven ook nog 3 Nederlandse jongens die deze week werkten bij Nick van bouwen met een missie. Samen met hen bereiden we voor met samen eten, prayer and worship voor ons bezoek aan de gevangenis, we waren meteen een team! Zaterdag vertrokken we met elkaar o.l.v. Cosmin van Resue.ro, al heel vroeg met elkaar naar de gevangenis in Aiud.

Wel raar als je ineens in de gevangenis staat en de hekkens sluiten zich achter je.. .In de gevangenis in de dienst trad er een Roemeense zangeres op met een prachtige gezegende stem... en er waren zo’n 60 gevangenen aanwezig in de leeftijd van 16-21 jaar. Een paar van ons deden een getuigenis, wij zongen ‘ dit is de dag... die de Heer ons geeft’ en de gevangenen deden enorm mee wat een feest. Mattheus deed het woord , velen waren zichtbaar zo geraakt dat velen kozen om hun leven te geven aan Jezus🔥😇 Erna trakteerden we als team de jongens op pizza en hadden een mooie tijd met elkaar.

Ze zongen zelfs nog wat Christmas carols voor ons! Ook een gevangenbewaarder die dan ineens als verrassing voor de jongens ging zingen... zo mooi!

En als aan het eind dan een van de jongens zegt; "We kwamen wellicht voor de pizza maar wat we echt nodig hadden was dit! Jullie veroordelen ons helemaal niet en brengen liefde" , dan raakt het je... dit is waarom we dit op ons hart hadden te doen. Onbeschrijfelijk... en dan moeten ze weer naar de cel ... nog een hand en dan in een rij weer terug naar hun cel...

Erna gingen we naar een prachtig uitzicht in de bergen en daarna nog naar een kerkje waar we een klein marktje bezochten. 's Avonds kwamen er nog 2 bij in ons team, 2 jeugdleiders van de outreach groep voor april 2020. Als voorbereiding op wat we dan in die week gaan doen.

En zondag hadden we even tijd wat rond te kijken. 's Middags waren we bij de kerkdienst bij Ywam ... wat hebben we genoten van de worship en het woord van Alin, en de gesprekken erna. "YOUR BREAKTROUGH IT'S NOT JUST FOR YOU, IT'S FOR THE BENEFIT OF THOSE AROUND YOU!" 's Avonds hebben we de stad bezocht die geheel verlicht is in de maand december echt prachtig om te zien! En heerlijk pizza gegeten.

Maandag waren we al weer vroeg van de partij en vertrokken we naar Nieck van bouwen met een missie.

We maakten kennis met zijn prachtige gezin, en hebben wat praktisch werk gedaan, en erna met z’n allen een prayer meeting in hun huis gehad ..🔥🔥🔥 God is zo good.. zo in control, Hij weet wat een ieder nodig heeft.

Erna hebben we 2 grote tassen vol boodschappen gekocht voor 2 Roma gezinnen die we s middags met Cosmin van rescue.ro hebben gebracht, na eerst een presentatie in de stad van het werk van rescue te hebben gehad. Wat diep ons hart raakte... Er hingen ook nog wat schilderijen welke gevangenen hebben gemaakt, zo mooi... dat er ook activiteiten mogelijk zijn met de gevangenen.

Het moment we dan naar de Roma gezinnen gingen, toen ik uitstapte en meteen een mevrouw en een kindje ontmoette, meteen wist ik weer; dit is waar God me voor geroepen heeft...❤️😇 De oude vrouw vroeg me meteen voor haar te bidden, zo geweldig dat ik haar kon verstaan, en ik deelde wat uit van dat wat de breiclub in Asperen heeft gemaakt... die blijde ogen.. onvergetelijk.. Altijd lastig dan weer weg te moeten gaan.

's Avonds nog even naar de Mall , met elkaar gegeten en nog wat voor thuis gekocht. en dan volgt dinsdag de dag van de terugvlucht... nog even wat gesprekken en dan toch echt weer naar huis..

Nu alles laten bezinken en bidden voor openbaringen van God... Als team Connectgroep in Beweging samen met alle anderen die we ontmoet hebben, hadden we een geweldige tijd... en zo veel meer gezegend ...gingen we naar huis.

Iedereen bedankt voor zijn of haar aandeel!