Blog


HeartView For You naar Peru!

Sinds kort mag ik deel uitmaken van het bestuur van HeartView For You en daarom wil ik mij graag even voorstellen. Mijn naam is Frouke van Hoogevest, 38 jaar en getrouwd met Carlos. Samen hebben wij 3 kinderen. In het dagelijks leven ben ik leerkracht op CBS De Open Poort in Asperen.

Tijdens mijn eerste reis naar Peru werd ik verliefd op het land en de mensen. Bijna 10 jaar woonde ik in Cusco, een stad hoog in de Andes, ook wel bekend door één van de 7 wereldwonderen.. Machu Picchu! In Cusco mocht ik deel uitmaken van een aantal prachtige projecten. Zo werkte ik o.a. als juf voor Stichting Inmenszo. De school en de kinderen hebben nog altijd een heel speciaal plekje in mijn hart.

Ook voor de kerk ‘El Refugio’ (De Schuilplaats) heb ik veel mooie dingen mogen doen. Zo waren Carlos en ik leiding van de Kids Club en mochten we gave acties organiseren. Dit was een bijzondere ervaring, maar soms ook erg verdrietig om te zien in welke omstandigheden hele families leven.

Halverwege 2019 verhuisden wij naar Nederland, niet wetende in wat voor bizarre situatie de wereld zich een aantal maanden later zou bevinden. We voelen ons enorm gezegend dat we nu in Nederland wonen, maar missen onze familie en vrienden in Peru uiteraard ook ontzettend. Het is moeilijk om te zien in wat voor schrijnende situaties veel mensen en kinderen zich door de pandemie bevinden. Ontzettend veel zieken en doden, weinig inkomsten en al ruim anderhalf jaar thuisonderwijs (of in veel gevallen; geen onderwijs).

Werk aan de winkel dus! Toen Everdina mij vroeg om deel uit te maken van de Stichting was ik direct enthousiast. Ik miste het om iets te kunnen bijdragen aan kinderen die zoveel minder kansen hebben dan de kinderen hier in Nederland. Ook was de overeenkomst tussen Roemenië en Peru erg groot. Terwijl ik foto’s van Roemenië bekeek, leek het of ik naar Peru keek. Dezelfde blote voetjes, dezelfde grote glimlach op mooie hoofdjes. De link naar een project dat we zouden kunnen steunen was dan ook snel gelegd. Daar vertel ik jullie binnenkort snel graag meer over!

Ik kijk uit naar alles wat God voor ons in petto heeft en voel me (zoals ons motto) ‘gezegend om samen met het hele team een zegen te mogen zijn’!

Adios!

Frouke van Hoogevest